ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΜΑΣΤΟΥ

Η Χειρουργική Μαστού με τη σημερινή της μορφή ιδρύθηκε, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, το 2004.

Στη Χειρουργική Μαστού είναι διαθέσιμα όλα τα σύγχρονα διαγνωστικά μέσα: ψηφιακή μαστογραφία, τρισδιάστατοι διαγνωστικοί υπέρηχοι με ελαστογραφία, μαγνητική τομογραφία, βιοψία με λεπτή βελόνη για κυτταρολογική διάγνωση, στερεοτακτική βιοψία (mammotome) και συσκευή βιοψίας με αναρρόφηση, στερεοτακτικός εντοπισμός μη ψηλαφητών αλλοιώσεων (μαστογραφικά ευρήματα) με συρμάτινο οδηγό (άγκιστρο).

Στο Τμήμα Χειρουργικής Μαστού εκτελείται το πλήρες φάσμα των τεχνικών αντιμετώπισης των παθήσεων και ειδικότερα του καρκίνου του μαστού, συμπεριλαμβανομένων της ραδιοϊσοτοπικής εντόπισης του φρουρού λεμφαδένα, Ογκοπλαστικής χειρουργικής για καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα και επεμβάσεων αποκατάστασης του μαστού μετά από μαστεκτομή.

Επιπλέον, λειτουργεί Ογκολογικό Συμβούλιο, υπάρχει ειδική μονάδα για τη χορήγηση χημειοθεραπείας, ενώ το Νοσοκομείο είναι εξοπλισμένο με μια σύγχρονη μονάδα ακτινοθεραπείας.

Επίσης, υπάρχει υποστήριξη από εξειδικευμένους επιστήμονες (π.χ. ειδικός ψυχολόγος) και άλλες ειδικές υπηρεσίες και στενή συνεργασία με τις εθελοντικές ομάδες υποστήριξης ασθενών με καρκίνο του μαστού.

Παράλληλα, η Χειρουργική Μαστού συμμετέχει σε πολλά εθνικά αλλά και διεθνή πρωτόκολλα βασικής και κλινικής έρευνας για το καρκίνο του μαστού, καθώς και στη μεταπτυχιακή εκπαίδευση και κατάρτιση των ιατρών, με σκοπό τη διατήρηση της παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας στις ασθενείς με καρκίνο του μαστού.

site: www.markopoulos.gr

  • ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΖΩΗ, Χειρουργός, Επιμελήτρια Κλινικής Μαστού

Διεύθυνση: Διστόμου 1, Μαρούσι, κτίριο Ε, 1ος όροφος. Για πληροφορίες και ραντεβού επικοινωνήστε καθημερινά (07:30-14:30): τηλ.: 210 68 62 527, 210 68 62 514.


  • ΚΑΠΡΙΔΑΚΗ - ΒΑΣΛΑΜΑΤΖΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ, Χειρουργός Μαστού, Διευθύντρια

Διεύθυνση: Διστόμου 5-7, Μαρούσι, κτίριο Γ, 4ος όροφος. Για πληροφορίες και ραντεβού: τηλ.: 210 6862502.


site: www.anastasakou.gr

site: www.karkinosmastou.gr

Διεύθυνση: Κηφισίας 58 , Μαρούσι, 1ος όροφος. Για πληροφορίες και ραντεβού: τηλ.: 210 6862179, Fax.: 210 6862743.


Διεύθυνση: Διστόμου 1, Μαρούσι, κτίριο Ε, 1ος όροφος. Για πληροφορίες και ραντεβού: τηλ.: 210 6157013.