ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Η ΕΓΚΥΟΣ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΟΥΣ 9 ΜΗΝΕΣ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ;

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Η ΕΓΚΥΟΣ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΟΥΣ 9 ΜΗΝΕΣ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ;

Μάθατε λοιπόν ότι είστε έγκυος. Αυτά τα νέα σας γεμίζουν χαρά, εσάς και τον σύντροφό σας. Χαρά, αλλά και άγχος. Σίγουρα σας κατακλύζουν απορίες για το πώς θα πραγματοποιήσετε αυτήν τη διαδρομή των 9 μηνών για να φέρετε στον κόσμο το νέο μέλος της οικογένειάς σας. Νιώθετε το σώμα σας να αλλάζει και έχετε αγωνία για το τι είναι σωστό για σας και για το έμβρυο που κυοφορείτε.

Αρχικά πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι συνήθως η εγκυμοσύνη είναι μια όμορφη περιπέτεια που διαρκεί 40 εβδομάδες, την οποία μαζί με τον σύντροφό σας και σύμβουλο τον μαιευτήρα σας, θα πρέπει να την ζήσετε όσο πιο ευχάριστα γίνεται. Ακολουθώντας τις απλές οδηγίες που θα σας δώσει ο γιατρός σας και με συστηματική παρακολούθηση, θα κάνετε αυτήν τη διαδρομή με απόλυτη ασφάλεια για σας και το μωρό σας.

Θα πρέπει αρχικά να κλείσετε ραντεβού με τον μαιευτήρα σας για την αρχική εξέταση, στις 6 με 8 εβδομάδες από την πρώτη μέρα της τελευταίας σας περιόδου. Στην εξέταση αυτή συνήθως λαμβάνεται το λεπτομερές ιστορικό σας, προσδιορίζεται ...

Από τον Ηλία Ι. Χιντιπά, Μαιευτήρα – Γυναικολόγο, Διδάκτορα Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Συνεργάτη ΓΑΙΑ

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο: