Ο ΜΑΣΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ. ΕΝΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΥΝΑΙΚΑ, ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΡ. ΓΙΑΝΝΗ Π. ΦΥΣΣΑ

Ο ΜΑΣΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ. ΕΝΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΥΝΑΙΚΑ, ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΡ. ΓΙΑΝΝΗ Π. ΦΥΣΣΑ

Πάθηση του μαστού δεν σημαίνει υποχρεωτικά καρκίνο. Οι καλοήθεις παθήσεις του μαστού, έχουν οκταπλάσια συχνότητα σε σχέση με τις κακοήθεις, απασχολούν οκταπλάσιο αριθμό γυναικών και γεννούν πολλά ερωτηματικά.

Ο γιατρός που ασχολείται με το μαστό δέχεται καταιγισμό ερωτήσεων από τις ασθενείς του και πολλές φορές δεν έχει το χρόνο να τις απαντήσει όλες. Εξ άλλου ερωτήματα προκύπτουν συνέχεια, ακόμα και αμέσως μετά την επίσκεψη στο γιατρό. Και μάλιστα οι γυναίκες ρωτούν τα ίδια πράγματα είτε κατάγονται από την Αθήνα, τη Δράμα και το Ριζοβούνι, είτε από το Λονδίνο, το Σεράγεβο και την Τσετσενία. Πολλές φορές μάλιστα, οι ίδιες γυναίκες κάνουν σχεδόν τις ίδιες ερωτήσεις σε κάθε ραντεβού με το γιατρό τους, γιατί την ώρα αυτή δεν μπορούν να συγκεντρωθούν και να καταλάβουν την απάντηση. Γιατί νιώθουν ότι δεν είναι δυνατόν να εκθέσουν στο συνήθως περιορισμένο χρόνο ενός ιατρικού ραντεβού όλα όσα τριβελίζουν τη σκέψη τους μέρα και νύχτα, από τη στιγμή που τους προέκυψε κάποιο πρόβλημα στο στήθος.

Το βιβλίο περιέχει τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που υποβάλλουν ή που θα ήθελαν να υποβάλουν οι περισσότερες γυναίκες...

Γιάννης Φύσσας, Ειδικός Χειρουργός Μαστού, Δ/ντής Τμήματος Μαστού, Ιατρικού Π. Φαλήρου

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο: