ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 

Προσφορά εξετάσεων από τη Διαβητολογική Μονάδα του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

 

Η Διαβητολογική Μονάδα του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών προσφέρει, μέχρι τις 11 Μαΐου, εξετάσεις προληπτικού ελέγχου για την παχυσαρκία.

Συγκεκριμένα, οι εξετάσεις περιλαμβάνουν λιπομέτρηση και διαβητολογική κλινική εκτίμηση στην ειδική, μειωμένη τιμή των 40 ευρώ.

Για να κλείσουν το ραντεβού τους, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, μέχρι τις 11 Μαΐου, καθημερινά από τις 09.00 έως τις 15.00, στο τηλέφωνο 210 6862530.

Οι προσφορές εξετάσεων προληπτικού ελέγχου εντάσσονται στο πλαίσιο του «Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης» του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, μέσα από το οποίο αναδεικνύει τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης, παραμένοντας πιστός στη δέσμευσή του να παρέχει διαρκώς κορυφαίες υπηρεσίες υγείας, σε προσιτές τιμές.

______________________________________________

 

Η παχυσαρκία είναι ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα δημόσιας υγείας του 21ου αιώνα, με σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία, όπως είναι η αυξημένη νοσηρότητα και η εμφάνιση διαφόρων ασθενειών (π.χ. καρδιοαγγειακών παθήσεων, σακχαρώδους διαβήτη τύπου 2,  αποφρακτικής άπνοιας ύπνου, κακοηθειών, οστεοαρθρίτιδας κ.ά.).

Για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και την πρόληψη εμφάνισης μεταβολικών νοσημάτων, χρειάζεται με τη βοήθεια της λιπομέτρησης να καταρτίσουμε το κατάλληλο, εξατομικευμένο  πρόγραμμα διατροφής. Η συγκεκριμένη μέθοδος (λιπομέτρηση) μας επιτρέπει να μάθουμε το ποσοστό λίπους και μυϊκής μάζας του σώματός μας. Με τον υπολογισμό του βασικού μεταβολικού ρυθμού (δλδ. των θερμίδων που καταναλώνονται από το σώμα σε κατάσταση ηρεμίας για να συντηρήσει τις φυσιολογικές λειτουργίες του σε ένα 24ωρο), υπολογίζουμε  την ημερήσια ενεργειακή δαπάνη. Ο βασικός μεταβολικός ρυθμός είναι διαφορετικός για κάθε άτομο και υπολογίζεται με ακρίβεια με ειδική συσκευή, που μετρά την κατανάλωση οξυγόνου σε κατάσταση ηρεμίας.

 

Για περισσότερες δημοσιογραφικές πληροφορίες: 
Σάββας Καραγιάννης, Communications Manager, Διεύθυνση Επιχειρησιακής Ανάπτυξης Ομίλου Ιατρικού Αθηνών
Τηλ.:210 6862521​, E-mail: s.karagiannis@iatriko.gr

​​ Ακολουθήστε μας ...