ΧΕΙΡΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ

ΣΑΒΒΑΣ Κ. ΧΕΙΡΙΔΗΣ
 
ΓΕΝΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΟΣ
 
ΓΕΝΙΚΗ, ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΗ, ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΡΙΑΤΡΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Εκπαίδευση & Ακαδημαϊκοί Τίτλοι

Σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο Charles στην Πράγα της Τσεχίας στην αγγλική γλώσσα. Ως ειδικευόμενος χειρουργός εργάστηκε στο Νοσ. Παίδων«Π&Α Κυριακού», στο Γ.Ν.Α «Γ.Γεννηματάς» και στο Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος «Η Σωτηρία» και εκπαιδεύθηκε σε όλο το εύρος των κλασσικών «ανοικτών» επεμβάσεων της Γενικής Χειρουργικής, απέκτησε εμπειρία στην Επείγουσα χειρ/κή και στην αντιμετώπιση Τραύματος και έλαβε τη βασική εκπαίδευση στη Λαπαροσκοπική Χειρουργική. Το 2010 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής Χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών για τον τίτλο "Master  of Science".

Κλινικό & Ερευνητικό Ενδιαφέρον

Από τον Ιανουάριο του 2007 ο Δρ.Σ.Κ.Χειρίδης συμμετέχει ενεργά στο πρώτο Ελληνικό Πρόγραμμα Ρομποτικής Χειρουργικής που ξεκίνησε στο Ιατρικό Κέντρο, ενώ παράλληλα εκπαιδεύθηκε στην Προχωρημένη Λαπαροσκόπηση, στη Ρομποτική Χειρ/κή και τη Χειρ/κή Νοσογόνου Παχυσαρκίας σε διεθνή κέντρα αναφοράς (Στρασβούργο, Γκροσέτο, Χιούστον, Λος Άντζελες). Έχει δημοσιεύσεις σε ελληνικά και ξένα περιοδικά χειρ/κής, έχει λάβει μέρος στη συγγραφή ιατρικών συγγραμάτων και συμμετείχε ως ομιλητής σε διεθνή συνέδρια της Ευρώπης (Σεβίλλη, Γενεύη, Βέρνη, Πράγα, Στοκχόλμη) της Αμερικής (Κεμπέκ, Σικάγο, Σαν Ντιέγκο) και της Ασίας (Πεκίνο). Σήμερα εργάζεται ως Γενικός Χειρουργός στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, πραγματοποιεί λαπαροσκοπικές και ρομποτικές επεμβάσεις από όλο το φάσμα της γενικής χειρουργικής και συνεργάζεται με τον πατέρα του, γυναικολόγο Κ.Σ.Χειρίδη, τον αδερφό του, γυναικολόγο Π.Κ.Χειρίδη και τη σύζυγό του, παιδίατρο Κ.Κουλουφάκου-Γρατσία. Το ενδιαφέρον του εστιάζεται στην έρευνα για το μέλλον της Χειρουργικής Τεχνολογίας, στη Μικρορομποτική, και στα Συστήματα Διεγχειρητικής Πλοήγησης με χρήση Επαυξημένης Πραγματικότητας (Augmented Reality Robotic Surgery). 

Διακρίσεις & Βραβεία

Το 2008 κέρδισε υποτροφία στα πλαίσια του μεταπτυχιακού Προγράμματος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τον Δεκέμβριο του 2009 εξελέγη Γενικός Γραμματέας της Ελλην.Επιστημ.Εταιρείας Ρομποτικής Χειρ/κής. Το 2011 εξελέγη αντιπρόεδρος επιστημονικού προγράμματος του Παγκόσμιου Συνεδρίου Ρομποτικής Χειρουργικής MIRA 2011 στο οποίο συμμετείχε και ως προσκεκλημένος ομιλητής στα μετεκπαιδευτικά σεμινάρια. Το 2012 κέρδισε υποτροφία από την ΕΛΠΕΝ για την υλοποίηση ερευνητικού προγράμματος στη Χειρουργική Διαβήτη. Το 2012 εξελέγη εκτελεστικός γραμματέας της Επιστημονικής Εταιρείας Ρομποτικής Χειρουργικής Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Το 2012 έλαβε βράβευση για την καλύτερη παρουσίαση βίντεο στο Παγκόσμιο Συνέδριο SRS. Επίσης κέρδισε τη 2η θέση σε διεθνή διαγωνισμό δεξιοτήτων σε εξομοιωτή ρομποτικής χειρουργικής στη Βοστώνη το 2012.

Μέλος εταιρειών & Συντακτικής Επιτροπής Περιοδικών

Είναι μέλος της Ελληνικής Χειρ/κής Εταιρείας, της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Λαπαροενδοσκοπικής Χειρ/κής (EAES), της Διεθνούς Εταιρείας Ρομποτικής Χειρ/κής (MIRA), της Επιστημονικής Εταιρείας Ρομποτικής Χειρουργικής ΝοτιοΑνατολικής Ευρώπης (SEERSS), της Παγκόσμιας Εταιρείας Χειρ/κής Νοσογόνου Παχυσαρκίας και Μεταβολικών Νοσημάτων (IFSO) και του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών (ACS).

Επικοινωνία

ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ: Διστόμου 3, Μαρούσι, κτίριο Δ, 8ος όροφος. Για πληροφορίες και ραντεβού: τηλ.: 210 6157128.