ΧΑΤΖΗΣΤΕΦΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ

Dr. ΙΩΑΝΝΗΣ Μ. ΧΑΤΖΗΣΤΕΦΑΝΟΥ MD, PhD, AFACS

Γναθοπροσωπικός Χειρουργός  

Αριστεύσας Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής

University of Maryland (USA)

American College of Surgeons (ACS)

American Head and Neck Society (AHNS)

European Association of Cranio Maxillo-Facial Surgery (EACMFS)

Association of Osteosynthesis Cranio Maxillo-Facial (AOCMF)

Επιμελητής Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής 401 Γ.Σ.Ν.Α.

Ο Dr. Ιωάννης Χατζηστεφάνου αποφοίτησε 1ος τη τάξη από τη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων/ Οδοντιατρική Σχολή Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και 2ος τη τάξη από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ειδικεύθηκε σε Η.Π.Α. (University of Maryland - Adams Cowley Shock Trauma Center, Baltimore, USA), Μεγάλη Βρετανία (University College London Hopsital, Royal London Hospital, UK) και Ελλάδα, μετά από επτυχείς εξετάσεις, και είναι κάτοχος αναγνωρισμένου από την Ευρωπαϊκή Ένωση (U.E.M.S.) τίτλου της Ιατρικής Ειδικότητας της “Στοματικής & Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής” (Ν.4272/14 - Ευρωπαϊκή Οδηγία 2005/36/EC/ C13.1.2016).

Ο Dr. Χατζηστεφάνου είναι Αριστευσας Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ., με ερευνητικό πεδίο τον “Καρκίνο Στόματος”, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Maryland (Η.Π.Α.). Είναι Επιμελητής στη Γναθοπροσωπική Κλινική του 401 Γ.Σ.Ν.Α και Επιστημονικός Συνεργάτης στη Β` Ω.Ρ.Λ. Πανεπιστημιακή Κλινική του Α.Π.Θ. Κατά την εκπαίδευσή του αποκόμισε πολύτιμη γνώση και εμπειρία κοντά σε μερικά απο τα μεγαλύτερα  ονόματα διεθνώς στη Χειρουργική Ογκολογία και Επανορθωτική Χειρουργική στόματος και προσώπου, αποκατάσταση Δυσμορφίας και Συγγενών Ανωμαλιών των προσώπου και των γνάθων (αυμμετρία προσώπου, σχιστία), Tραυματιολογία προσωπου, Αισθητική Χειρουργική Προσώπου και χειρουργική αντιμετώπιση Αποφρακτικών Απνοιών Ύπνου.

Είναι μέλος του American College of Surgeons (ACS), της American Head and Neck Society (AHNS) και της European Association of Cranio Maxillo-Facial Surgery (EACMFS). Έχει διεξάγει σημαντικό ερευνητικό έργο, με πολυάριθμες δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά, είναι σύμβουλος έκδοσης σε διεθνή περιοδικά (Η.Π.Α.). και διετέλεσε προσκεκλημένος εκπαιδευτής στο M.P.S.O.T.C./ N.A.T.O. Είναι συντονιστής της International Federation of Head and Neck Oncologic Societies (IFHNOS) των ελληνικών δράσεων για την εκστρατεία ενημέρωσης για τον καρκίνο Στόματος/ Κεφαλής και Τραχήλου “27tth July – World Head and Neck Cancer Day”.