ΤΣΙΑΧΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΤΣΙΑΧΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ - ΕΠΕΒΜΑΤΙΚΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΦΥΣΙΟΛΟΓΟΣ

Σύντομο βιογραφικό

Ο Δημήτρης Τσιαχρής είναι Καρδιολόγος -  Επεμβατικός Ηλεκτροφυσιολόγος, διευθυντής του Πρότυπου Κέντρου Καρδιάς και Αγγείων “Athens Heart Center” στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών δια των Πανελληνίων εξετάσεων το 1995. Εκπαιδεύτηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Καθηγητού Χριστόδουλου Στεφανάδη και εξειδικεύθηκε στην επεμβατική ηλεκτροφυσιολογία στο φημισμένο Νοσοκομείο του Μιλάνου “San Rafaelle” δίπλα στον Paolo Della Bella με υποτροφία της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Έχει εξειδικευθεί στην εκτέλεση όλων των συμβατικών πράξεων της επεμβατικής ηλεκτροφυσιολογίας (εμφυτεύσεις βηματοδοτών, απινιδωτών και αμφικοιλιακών συστημάτων, καταλύσεις – ablation υπερκοιλιακών ταχυκαρδιών). Στο εργαστήριο του Athens Heart Center πραγματοποιούνται επίσης σύμπλοκες καταλύσεις κοιλιακών ταχυκαρδιών με τη χρήση του πλέον σύγχρονου συστήματος ηλεκτροανατομικής χαρτογράφησης (CARTO 3), τόσο ενδοκαρδιακά όσο και επικαρδιακά. Είναι εκπαιδευτής (proctor) για την διενέργεια ablation κολπικής μαρμαρυγής με τη χρήση των νεότερων συστημάτος κρυοπηξίας με τη μεγαλύτερη ελληνική εμπειρία. Έχει επίσης εξειδικευθεί στην διαδερμική σύγκλειση του ωτίου του αριστερού κόλπου για την πρόληψη του εγκεφαλικού επεισοδίου (left atrial appendage closure), στην εμφυτεύσεις πλήρως υποδόριων απινιδωτών και στις καταλύσεις του νευρικού πλέγματος των νεφρικών αρτηριών (renal denervation).

Το ερευνητικό του ενδιαφέρον έχει εστιαστεί στην πρόληψη του αιφνίδιου καρδιακού θανάτου, στην θεραπεία της κολπικής μαρμαρυγής, στην κατάλυση του νευρικού πλέγματος των νεφρικών αρτηριών και στις σύμπλοκες καταλύσεις κοιλιακών ταχυκαρδίων σε συνεχή συνεργασία με το San Rafaelle.

Έχει συνολικά δημοσιεύσει >500 επιστημονικά άρθρα (140 πλήρεις δημοσιεύσεις και 400 υπό μορφή περιλήψεων). Συγκεκριμένα, έχει δημοσιεύσει 100 πλήρη άρθρα σε διεθνή ιατρικά περιοδικά, τα περισσότερα εκ των οποίων σε περιοδικά μεγάλου κύρους. Έχει συγγράψει κεφάλαια επιστημονικών συγγραμμάτων και είναι κριτής σε πολλά διεθνή ιατρικά περιοδικά.