ΤΑΡΑΝΤΟ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ

ΤΑΡΑΝΤΟ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ

ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

Σύντομο βιογραφικό

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών τον Ιούνιο του 1966. Απέκτησε την ειδικότητα του Ακτινοθεραπευτή - Ογκολόγου το 1973. Ενώ 1 χρόνο μετά απέκτησε τον τίτλο του Διδάκτορα  του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εργάστηκε στο θεραπευτήριο «Ευαγγελισμός» από το 1966 έως τον Ιούνιο 1977 διατρέχοντας όλες τις βαθμίδες από Βοηθός έως Αναπληρωτής Διευθυντής.

Το καλοκαίρι του 1977 και μετά από πρόσκληση του Καθηγητή Michael Peckham άρχισε να εργάζεται στο Royal Marsden Hospital  του Λονδίνου, σαν Hon. Registrar, μέχρι το τέλος του 1979.

Η εξειδίκευση του αφορούσε, όλη, τις νέες τεχνικές που αφορούσαν το ευρύ φάσμα της Ακτινοθεραπείας και κυρίως τα κακοήθη λεμφώματα, τον καρκίνο του μαστού και του πνεύμονα.

Τον τελευταίο χρόνο της παραμονής του στο Λονδίνο συνεργάστηκε με τον Καθηγητή Harry Julian Bloom και ασχολήθηκε κυρίως με τους όγκους εγκεφάλου όπως και με τον καρκίνο του προστάτη και της ουροδόχου κύστεως.

Επανερχόμενος στην Ελλάδα εργάστηκε στο Νοσοκομείο «ΣΩΤΗΡΙΑ» για 5 χρόνια ενώ συγχρόνως  άρχισε η ιδιωτική του ενασχόληση με το αντικείμενο της Ακτινοθεραπείας - Βραχυθεραπείας στα κυριότερα ιδιωτικά ιδρύματα.

Στην διάρκεια της μέχρι τώρα επιστημονικής του πορείας συμμετείχε σε πλήθος ιατρικών συνεδρίων  στην Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ έχει συγγράψει μόνος του ή με την συμμετοχή συναδέλφων του 46 επιστημονικές εργασίες.

Επίσης, μετά από πρόσκληση ιατρικών εταιρειών έχει λάβει  μέρος σαν ομιλητής ή εισηγητής σε στρογγυλά τραπέζια σε μεγάλο αριθμό ιατρικών συνεδριών.