ΣΑΜΠΑΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΣΑΜΠΑΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Σύντομο βιογραφικό

Γεννήθηκα στην Αθήνα τον Φεβρουάριο του 1960. Ο πατέρας μου Χαράλαμπος, καταγόμενος από Φιλιατρά Μεσσηνίας, εκπαιδευτικός φιλόλογος του Βαρβακείου, και αργότερα Γενικός Επιθεωρητής Μέσης Εκπαιδεύσεως. Η μητέρα μου Καλλιόπη τελειόφοιτος της φιλολογίας.

Τα πρώτα χρόνια της ζωής μου έζησα στο Περιστέρι, όπου απεφοίτησα από το Δημοτικό Σχολείο Τσιαμούλη με άριστα, και έδωσα εξετάσεις επιλογής για το Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου πέρασα 1ος στην περιοχή μου στις κατατακτήριες εξετάσεις το 1971.

Απεφοίτησα από το Πειραματικό Σχολείο το 1977, με βαθμό άριστα, και με επαίνους όλες τις χρονιές από τον Δήμο Αθηναίων.

Έδωσα εισαγωγικές εξετάσεις την ίδια χρονιά στην Ιατρική Αθηνών, και πέρασα 4ος με υποτροφία στην Ιατρική σχολή Αθηνών.

Απεφοίτησα της Ιατρικής σχολής το 1985 και ακολούθως υπηρέτησα την στρατιωτική μου θητεία ένα έτος σαν οπλίτης στα ΛΟΚ, και ακολούθως ως Ιατρός σε υπεροριών Αγροτικό Ιατρείο στα Κουμπουριανά Καρδίτσης το διάστημα 1987-Φλεβάρη του 1988.

Ακολούθως έκανα ειδικότητα Γενικής Χειρουργικής στην Χειρουργική Κλινική του Σισμανογλείου Νοσοκομείου Αθηνών, με μεγάλη συμμετοχή σε άνω των 500 επεμβάσεων σαν 1ος Χειρουργός και 2000 σαν 1ος βοηθός, ενώ παράλληλα εκπαιδεύτηκα για ένα έτος στο νεοσυσταθέν τμήμα Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής της Κλινικής.

Από τον Φεβρουάριο του 1993 έως τον Δεκέμβριο του 2010, υπήρξα συνεργάτης και επιμελητής Χειρουργός στοτμήμα Γενικής και Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, και έλαβα μέρος σε πλείστες όσες επεμβάσεις γενικής και λαπαροσκοπικής χειρουργικής, και ρομποτικής χειρουργικής.

Παράλληλα από το 1995, διατηρώ Ιδιωτικό Ιατρείο στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, και είμαι συνεργάτης χειρουργός Κλινικών όπως :

 • Όμιλος Ιατρικού Κέντρου
 • Λευκός Σταυρός Αθηνών
 • Λητώ
 • Ευρωκλινική ενηλίκων.

Από το 2009, είμαι Δ/ντής και Επιστημονικός Υπεύθυνος του Χειρουργικού Τομέα της Κλινικής Λευκός Σταυρός Αθηνών.

Από το 2012 είμαι Δ/ντής του τμήματος Χειρουργικής της Κήλης του Νοσοκομείου Λητώ

Παντρεμένος με την Ματίνα Κουτουλίδου, ειδικευμένη Νοσηλεύτρια, διατελούσα χρέη αποκλειστικά γραμματειακής και νοσηλευτικής υποστήριξης του Ιατρείου και των ασθενών μου συνεχώς επί 24ωρου βάσεως, όπως και γενικής υποστήριξης των ασθενών σε θέματα διαδικαστικά, λογιστικά, ασφαλιστικά και μετεγχειρητικά. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-6001302, 6932405108.

Είμαι μέλος:

 • Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών
 • Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας
 • Ελληνικής Εταιρείας Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής
 • Ελληνικής Εταιρείας Laser
 • Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου Ελληνικής Εταιρείας Ρομποτικής Χειρουργικής.
 • Μέλος του EAES (European Association of Endoscopic Surgery)
 • Μέλος του SAGES (Society of American GastroEndoscopic Surgeons)
 • Μέλος του IFSO (International Federation for the Surgery of Obesity and Metabolic Disorders).

Άριστος γνώστης Αγγλικής και πληροφορικής.

Ιδρυτής του 1ου Πανελληνίου Χειρουργικού Forum στο διαδίκτυο:
www.surgeryonline.gr

Έχω λάβει μέρος σε πλείστα όσα Συνέδρια Εσωτερικού και Εξωτερικού, και έχω συμμετάσχει σε δημοσιεύσεις σε Επιστημονικά Περιοδικά . (Υπάρχει διαθέσιμο κείμενο).