ΠΕΡΡΑΚΗ ΑΝΝΑ

ΑΝΝΑ Δ. ΠΕΡΡΑΚΗ, MD, FEBophth 

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ

Σύντομο βιογραφικό

Η Άννα Περράκη γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι απόφοιτος του Τοσιτσείου Αρσακείου Εκάλης και εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με το σύστημα των πανελληνίων εξετάσεων το 1989 και αποφοίτησε το 1995.

Στη συνέχεια και αφού υπηρέτησε στην υπηρεσία υπαίθρου στο Κέντρο Υγείας Φενεού για ένα έτος, μετεκπαιδεύτηκε στην Αγγλία. Πρώτα στοRoyal Leicester Infirmary και Royal Bolton Hospital και κατόπιν στοEye Manchester Hospital. Εξειδικεύτηκε στο πρόσθιο ημιμόριο του οφθαλμού, στην μικροχειρουργική του καταρράκτη, και στις διαθλαστικές επεμβάσεις με LASER.

Έκανε Research Fellowship πάνω στην παθολογία του αμφιβληστροειδή στο Univerity of North Carolina στο Chapel Hill στην Αμερική υπό την καθοδήγηση του Professor Reece Landers. Έγχυση τριαμκινολόνης σε φλέβα αμφιβληστροειδούς σε πάσχοντες με απόφραξη κεντρικής φλέβας του αμφιβληστροειδούς.

Είναι κάτοχος του European Board of Ophthalmology (Μάιος 2001) και έχει ολοκληρώσει το Fellowship in Advanced PhotorefractiveSurgery (Σεμινάρια Φωτοδιαθλαστικής Χειρουργικής) με αντικείμενο τη διόρθωση της μυωπίας, υπερμετρωπίας και του αστιγματισμου με χρήση Excimer Laser.

Είναι μέλος της Ευρωπαικής Εταιρείας Καταρράκτη και Διαθλαστικής Χειρουργικής (ESCRS).