ΜΠΙΤΟΥΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΜΠΙΤΟΥΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ

Σύντομο βιογραφικό

Απεφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών το 1977 και, μετά από τη στρατιωτική θητεία και τη θητεία υπαίθρου, εκπαιδεύτηκε στη γενική χειρουργική (1980-1981) και στην ορθοπεδική (Πανεπιστημιακή Κλινική του Νοσοκομείου ΚΑΤ) από το 1981 έως το 1984.

Κατά τη διάρκεια της ειδικεύσεως ολοκλήρωσε τη διδακτορική διατριβή με θέμα «Ψευδαρθρώσεις των μακρών αυλοειδών οστών. Διάγνωσις και θεραπεία» και αναγορεύθηκε διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1988.

Μετά τη λήψη της ειδικότητος μετέβη στην Αγγλία, όπου εργάσθηκε στην Ορθοπεδική κλινική του Πανεπιστημίου του Bristol έως το 1990 και στη συνέχεια με μερική απασχόληση έως το 2008.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών ασχολήθηκε ιδιαιτέρως με την χειρουργική της αρθρίτιδος σε συνεργασία και του καθηγητού της ρευματολογίας P.Dieppe του πανεπιστημίου του Bristol.

Με την χρηματοδότηση του Arthritis and Rheumatism Council διεξήγαγε έρευνα για την οστεοαρθρίτιδα και συνέγραψε “M.D., Thesis”, στο Πανεπιστήμιο του Bristol καιαναγορεύθηκε Doctor του έτους 1993.

Από το έτος 1990 έως σήμερα εργάζεται επίσης στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Από το έτος 2008 ίδρυσε με τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Bristol και Cape town, Ian Learmonth, το Διεθνές Κέντρο Αρθροπλαστικής Ισχίου και Γόνατος.

Το ιδιαίτερο επιστημονικό του ενδιαφέρον είναι η χειρουργική του ισχίου και οι αρθροπλαστικές των μεγάλων αρθρώσεων και το έργο αυτό συνδέεται με πληθώρα επιστημονικών παρουσιάσεων.

Το έτος 2008 εξελέγη Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Χειρουργικής Ορθοπεδικής και Τραυματολογίας.

Είναι μέλος του Βασιλικού Κολεγίου Χειρουργών του Εδιμβούργου, Επισκέπτης Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Επισκέπτης Καθηγητής της 3ηςΟρθοπεδικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Από το έτος 2009, είναι εθνικός αντιπρόσωπος στο SICOT και από το έτος 2011 είναι ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Εταιρείας ΧΟΤ στην UEMS (Section at Orthopaedics and Traumatology).

Είναι επίσης μέλος του Editorial Board, Orthopaedics Today Europe.