ΜΠΑΚΟΥΝΣΛΙ ΙΣΣΑΜ

ΜΠΑΚΟΥΝΣΛΙ ΙΣΣΑΜ

ΟΓΚΟΛΟΓΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Εκπαίδευση & Ακαδημαϊκοί Τίτλοι

Απόφοιτος Ιατρικής Σχολής Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1978). Πραγματοποίησε ειδικότητα στην Παθολογία στο Γ.Ν.Α. «ΚΑΤ» και στο Γ.Ν.Α. «Σισμανόγλειο».

Ολοκλήρωσε 5ετή μετεκπαίδευση στο Roswell Park Memorial Institute, Buffalo, New York, το αρχαιότερο και ένα από τα μεγαλύτερα αντικαρκινικά ερευνητικά Ινστιτούτα, παγκοσμίως. Η εκπαίδευση στην Παθολογική Ογκολογία περιελάμβανε πλήθος κλινικών ερευνών καθώς και την ανάπτυξη αντικαρκινικών φαρμάκων και φωτοδυναμικών θεραπειών.

Αριστούχος Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών (1989).

Διακρίσεις

Εκπρόσωπος του Δήμου Αθηναίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την αναβάθμιση της περίθαλψης των δημοτών και Αντιπρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδος.

Μέλος εταιρειών & Συντακτικής Επιτροπής Περιοδικών

Αποτελεί μέλος πολλών διεθνών και ελληνικών επιστημονικών εταιριών, μεταξύ των οποίων:

  • American Society of Clinical Oncology
  • European Society for Medical Oncology
  • Arab American Society Clinical Oncology
  • Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος
  • Χειρουργική Εταιρεία Roswell Park Memorial Institute

Επαγγελματική Προϋπηρεσία

Από το 1998 έως σήμερα διευθύνει την Ογκολογική Κλινική του Ιατρικού Αθηνών στο Μαρούσι.

Από το 1996 έως το 2002 διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης -έκτακτος καθηγητής-  στο μάθημα χημειοθεραπείας-ογκολογίας στο τμήμα ογκολόγων-ακτινοθεραπευτών ΤΕΙ Αθηνών.

Συγγραφικό έργο – Πρόσφατες Δημοσιεύσεις

  • «Πρακτική Προσέγγιση στην Κλινική Ογκολογία», Εκδόσεις ΠΑΡΙΣΙΑΝΟΥ (2008). Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια πρακτική και σύγχρονη παρουσίαση της ογκολογίας, ενώ απευθύνεται σε ιατρούς όλων των ειδικοτήτων.
  • «Διατροφή και Πρόληψη του Καρκίνου», Εκδόθηκε σε συνεργασία με την Νομαρχία Πειραιώς και την Ένωση Καταναλωτών Ελλάδος. Σκοπός του εντύπου αυτού είναι η ενημέρωση του πολίτη για το τι είναι καρκίνος και ποια η σχέση του με τη διατροφή.
  • «Τι πρέπει να γνωρίζετε για τον Καρκίνο», Εκδόσεις ΑΓΓΕΛΑΚΗ (1999) – έχει εξαντληθεί. Απευθύνεται στο ευρύ κοινό. Περιλαμβάνει στοιχεία για τον καρκίνο γενικότερα, τα συμπτώματα και τις κλινικές εκδηλώσεις του, ενώ περιγράφονται οι δυνατότητες που παρέχει η ιατρική σήμερα για την αντιμετώπιση των διαφόρων μορφών καρκίνου.
  • Τόμος αναφερόμενος στον καρκίνο στην Ιατρική Εγκυκλοπαίδεια, Εκδόσεις ΑΓΓΕΛΑΚΗ (1998). Πρόκειται για μέρος εννιάτομης εγκυκλοπαίδειας που απευθύνεται στο ευρύ κοινό. Περιλαμβάνει γενικά στοιχεία για τις μορφές του καρκίνου, τις διαγνωστικές μεθόδους, τις κλινικές εκδηλώσεις, τις θεραπευτικές μεθόδους καθώς και θέματα πρόληψης και προφύλαξης.

Επικοινώνια

ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ:  Διστόμου 3, Μαρούσι, κτίριο Δ, 3ος όροφος, τηλ. 210 6862374, κιν.: 6932298379, e-mail: oncologikoathens@yahoo.gr