ΚΟΣΜΙΔΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ

ΚΟΣΜΙΔΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ

ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ

Σύντομο βιογραφικό

Ο Περικλής Κοσμίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1949. Απεφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια μετεκπαιδεύτηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ελβετία, στις παθήσεις του βυθού και στις εφαρμογές των laser στην οφθαλμολογία.

Μετά την ίδρυση του τμήματος Laser – φλουροαγγειογραφίας στο Νοσοκομείο Αγ. Σάββας, αλλά και στο Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ελλάδος, επεκτείνει τη δράση του στο συγκεκριμένο τομέα, οργανώνοντας και συντονίζοντας μαθήματα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης νέων οφθαλμιάτρων στο Laser – φλουροαγγειογραφία, με την υποστήριξη της Ελληνικής Οφθαλμολογικής Εταιρείας.

Λίγο αργότερα ιδρύει το πρώτο κέντρο μελέτης και αντιμετώπισης των οφθαλμολογικών εκδηλώσεων του AIDS, σε συνεργασία με την Υγειονομική Σχολή Αθηνών. Η κίνησή του αυτή συνοδεύεται από την ίδρυση και λειτουργία του ίδιου τμήματος, για την αντιμετώπιση οφθαλμολογικών εκδηλώσεων του AIDS σε παιδιά, για το νοσοκομείο Παίδων «Αγ. Σοφία».

Σε συνέχεια της συνεργασίας τους ιδρύει και λειτουργεί, στο ίδιο νοσοκομειακό ίδρυμα, το πρώτο τμήμα διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας για παιδιά, αποτελώντας συγχρόνως ενεργό μέλος επιτροπής στο πρόγραμμα διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας της Ευρωπαϊκής Κοινότητας καθώς και στο ερευνητικό πρόγραμμα της ΕΕ για το μελάνωμα του χοροειδούς.

Με την εκλογή του στη θέση του Προέδρου της Ελληνικής Οφθαλμολογικής Εταιρείας, συμμετέχει στην ανταλλαγή ιατρικών υπηρεσιών με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ιατρικής του σταδιοδρομίας, έχει συγγράψει βιβλία και εγχειρίδια για τις παθήσεις του βυθού και τους ενδοβολβικούς όγκους.

Επίσης, έχει λάβει τιμητική διάκριση από το European Board of Ophthalmology, καθώς και τιμητική πλακέτα για την προσφορά του στην Ελληνική Οφθαλμολογική Εταιρεία.

Από το 2000, είναι Διευθυντής του Οφθαλμολογικού Τμήματος του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και επικεφαλής του Τμήματος Laser – φλουροαγγειογραφίας.

Επικοινωνία

ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ: Διστόμου 3, Μαρούσι, κτίριο Δ, 1ος όροφος. Για πληροφορίες και ραντεβού επικοινωνήστε καθημερινά (07:00-15:00), τηλ.: 210 6198100, 210 6157228.