ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Β. ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ

Σύντομο βιογραφικό

Ο Χειρουργός Ορθοπαιδικός Γεώργιος Β. Κασιμάτης τελείωσε την Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Έκανε την ειδικότητα της Χειρουργικής και στη συνέχεια της Ορθοπαιδικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών (Ρίο), υπό τη διεύθυνση των Καθηγητών Ι. Ανδρουλάκη και Η. Λαμπίρη. Στα πλαίσια της ειδικότητάς του εργάστηκε επίσης στην Παιδοορθοπαιδική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων "Αγλαϊα Κυριακού", όπου απέκτησε σημαντική εμπειρία με παιδιά που είχαν ορθοπαιδικά προβλήματα.

Το 2007 έλαβε υποτροφία (Fellowship on Musculoskeletal Oncology) από το διεθνούς φήμης Ινστιτούτο Ορθοπαιδικής “Rizzoli στη Μπολώνια της Ιταλίας, το οποίο αποτελεί πρότυπο κέντρο αναφοράς για την Ορθοπαιδική και ειδικά για τη Μυοσκελετική Ογκολογία παγκοσμίως. Εκεί είχε τη δυνατότητα να αποκτήσει ικανή εμπειρία πάνω στις σπάνιες αυτές παθήσεις και να εξειδικευθεί σε πολύπλοκες επεμβάσεις αποκατάστασης των οστών και των αρθρώσεων από τον καταξιωμένο Καθηγητή Mario Mercuri.

Το 2008 του απονεμήθηκε ο τίτλος του Διδάκτορα Ιατρικής από το Πανεπιστήμιο Πατρών με βαθμό "Άριστα" για τη Διατριβή του πάνω στη Σπονδυλική Στήλη, που είχε ως επιστέγασμα αξιόλογο αριθμό δημοσιεύσεων με σημαντικές ετεροαναφορές από τη βιβλιογραφία.

Έπειτα από επιτυχείς γραπτές και προφορικές εξετάσεις έγινε μέλος του Κολλεγίου Ελλήνων Ορθοπαιδικών Χειρουργών (Κ.Ε.Ο.Χ.), ενώ έλαβε και υποτροφία από την Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας (Ε.Ε.Χ.Ο.Τ.).

Στη συνέχεια και για μια πενταετία εργάστηκε στο Τμήμα Χεριού, 'Ανω Άκρου & Μικροχειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών στο Μαρούσι. Το 2012 και κατόπιν γραπτών και προφορικών εξετάσεων που διεξήγαγε ο επίσημος φορέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Χειρουργική του Χεριού (FESSH/ UEMS) στην Αμβέρσα (Βέλγιο), πιστοποιήθηκε στη Χειρουργική του Χεριού ως “Fellow of the European Board in Hand Surgery (FEBHS)” (σχετικό link: http://www.fessh.com/index.php?c=67).

Ακολούθως, και πάλι κατόπιν γραπτών και προφορικών εξετάσεων, αναγνωρίστηκε από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ορθοπαιδικής & Τραυματολογίας ως “Fellow of the European Board of Orthopaedics and Traumatology (FEBOT)” στο Δουβλίνο (Ιρλανδία) το Σεπτέμβριο του 2012.

Από το 2009 διδάσκει επίσης τα μαθήματα της Ανατομίας και των Πρώτων Βοηθειών στους σπουδαστές τους ΑΤΕΙ Αθήνας και είναι Επιβλέπων Καθηγητής σε πτυχιακές εργασίες σπουδαστών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων, ενώ έχει επίσης πλούσιο κλινικό, εκπαιδευτικό και συγγραφικό έργο με δημοσιεύσεις στο PubMed/Medline και πάνω από 150 ετεροαναφορές (citations).

Τα τελευταία χρόνια ασχολείται ιδιαίτερα με τις νεότερες τεχνικές ελάχιστης παρεμβατικότητας για τη θεραπεία των μυοσκελετικών παθήσεων και κακώσεων, συμπεριλαμβανομένων της αρθροσκόπησης και των αρθροπλαστικών με μικρή διάρκεια νοσηλείας.