Επιστημονική Ημερίδα Α' ΩΡΛ Κλινική Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Μετά την πολυετή θητεία μου στην Ωτορινολαρυγγολογική κλινική του Νοσοκομείου Παίδων " Η Αγία Σοφία", με μεγάλη μου χαρά δέχτηκα την πρόσκληση να συνεχίσω τις ιατρικές μου υπηρεσίες στην Παιδο- ωτορινολαρυγγολογική κλινική του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών. 

Η σχέση του Παιδίατρου και του Παίδο- ωτορινολαρυγγολόγου, είναι συχνή και αμφίδρομη. Στα πλαίσια αυτής της αμοιβαιότητας, η γνώση των ωτορινολαρυγγολογικών παθήσεων από τον παιδίατρο, τον βοηθά να αντιμετωπίζει ορθολογικά τα περιστατικά και να γνωρίζει πότε πρέπει να ζητήσει την συνδρομή του Παιδο- ωτορινολαρυγγολόγου.

Με αυτές τις σκέψεις αποφασίσαμε σε συνεργασία με τη διοίκηση να πραγματοποιήσουμε αυτή την ημερίδα, προκειμένου να δείξουμε με πολλές εικόνες και λίγη θεωρία, τις δυνατότητες της σύγχρονης Παιδο- ωτορινολαρυγγολογίας στο διαγνωστικό και στο θεραπευτικό τομέα. Θα έχετε την ευκαιρία να δείτε και να συζητήσουμε, συχνά και σπάνια νοσήματα της καθημερινής παιδιατρικής πράξης και πολλά επείγοντα περιστατικά με τον τρόπο που αυτά αντιμετωπίζονται. Θεώρησα σκόπιμο επίσης να υπάρχει και μία επιστημονική τράπεζα για ενημέρωσή σας, με θέμα τις γναθοπροσωπικές ανωμαλίες, που αντιμετωπίζονται σε μεγάλο ποσοστό στο Ιατρικό Αθηνών.

Σας περιμένουμε με χαρά να σας έχουμε κοντά μας.

Με εκτίμηση
Εμμ. Κουδουμνάκης
Διευθυντής της Α΄ Ω.Ρ.Λ κλινικής 
Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών

ΧΟΡΗΓΟΙ